Op 30 maart neemt Flûtes à Lek deel aan de Euregio Blokfluitdag in Almelo. Tijdens deze dag geven leden van het internationaal bekende ensemble The Royal Wind Music diverse workshops aan blokfluitisten uit Nederland en Duitsland. En Flûtes à Lek is daar dus één van! Aan het eind van de dag geeft The Royal Wind Music ook een concert, waarbij alle deelnemers bij het afsluitende stuk mogen meespelen met The Royal Wind Music.

Royal Wind Music tijdens een optreden in een kerk


"Van welk lid we precies een workshop krijgen, is nog niet bekend", aldus Els. "Wel willen we graag werken aan gelijkheid, stemming en presentatie. Daarvoor gebruiken we stukken van Schein, Shannon en De Victoria". Deze stukken worden regelmatig tijdens de concerten gespeeld en de stukken van Shein en Shannon staan ook op de cd. Het is zowel oude als nieuwe muziek, maar ook langzame en vrolijke stukken. Het vormt een aardige afspiegeling van het repetoire. Hopelijk geven de aanwijzingen ook handvaten om met de rest van het repetoire aan de slag te gaan.

Mariëlle vult aan: "het wordt wel spannend. Want nu word je wel beoordeeld en gecoached door de crème de la crème uit de blokfluitwereld. Zelf zijn we wel enthousiast over ons spel, maar wat vinden zij van ons? En wat zouden zij nu het eerste verbeteren?" Marijke: "je zou er nog zenuwachtig van worden! Maar we hebben er wel veel zin in."

Een verslag van deze bijzondere dag vindt u later op onze site.

de 13 leden van The Royal Wind Music