Flutes a Lek lopend langs de LekVan 11 op 12 oktober gaan vocaal ensemble Xing uit Rosmalen en Flûtes à Lek samen flink spetteren. Zij brengen zaterdags in Rosmalen en zondag te Culemborg een gevarieerd programma rond het thema water. Gekozen vanwege de roots aan de Lek.

Els Althuizen bracht hen bij elkaar. Samen nemen de ervaren ensembles het publiek mee langs muziek om van te watertanden. Over de zeeën, van Spanje tot IJsland klinken de liederen. Ze leiden door de stormen van Elgar, ‘All as sea’ van Byrd tot het spirituele ‘Wade in the water’. Zo varen de spelers en zangers langs componisten als Händel en Purcell. Wie zich wil laten meevoeren langs rustige, gevoelige en woelige baren, kan komen luisteren in Rosmalen of Culemborg.

Zaterdag 11 oktober is het concert om 20.00 uur in de Kapel van Coudewater, Berlicumseweg 8 te Rosmalen. Zondag 12 oktober speelt men vanaf 15.00 uur in de voormalige synagoge aan de Jodenkerkstraat 5 te Culemborg . Voor de concerten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. In de pauze is er een natje en een droogje verkrijgbaar.