Groepsfoto van Flutes a Lek, Wim Arts en Lucia van VugtOp zondag 22 juni presenteren Flûtes à Lek, de sopraan Lucia van Vugt en voordrachtskunstenaar Wim Arts een bijzonder programma rond Shakespeare. Zij verbinden muziek, Engelse gedichten en liederen uit de 16e en 17e eeuw. Van prachtige ‘Partsongs’ tot instrumentale muziek.


Drama en mooie gevoelens wisselen elkaar af. In teksten van tijdgenoten van Shakespeare, als Donne, Spenser, en muziekstukken van Byrd, Dowland en Parsons. Van `Ambitious Love’ tot ‘Flow my tears’, waarbij je in de sonnetten kunt voelen wat de liefde de mens brengt. Het samenspel van de deze keer lage fluiten en de hogere sopraan brengt alles mooi samen.

 Flûtes à Lek speelt als ervaren blokfluitensemble een grote variatie aan fluiten met diepe en heldere klanken. De ervaren ensemble zangeres Lucia van Vugt vult mooi aan en theaterdocent en regisseur theatrale producties Wim Arts maakt met zijn voordrachten een verbinding tussen taal en muziek.

Voor wie wil genieten van muziek, poëzie, voordracht en gevoel: wees welkom vanaf 15.00 in de Nederlands Gereformeerde Kerk (de voormalige synagoge) aan de Jodenkerkstraat 5 te Culemborg. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage is welkom.