Helaas heeft één van onze leden een fikse persoonlijke tegenslag, waardoor we genoodzaakt waren met een vervanger te spelen. Het was te kort dag om met een vervanger het complete programma in te studeren. Dus we hebben met pijn in ons hart moeten besluiten het optreden niet door te laten gaan. Gekochte kaarten worden door de organisatie vergoed. We hebben nog geen idee wanneer dit concert wordt ingehaald, maar we houden u op de hoogte!
Rumpts kerkjeOp 31 oktober gaan wij, na ruim anderhalf jaar tijd, weer eens optreden! Deze keer in het prachtige Rumpts Kerkje in Rumpt. Het is dan vlak voor Allerheiligen en Allerzielen en daarom nemen we de luisteraars mee naar de muziek die daarna verwijst, zoals het ingetogen Alleluia van Johannes de Cleve en Mentre mia stella van Orlando di Vecchi. Toch zijn we ook weer heel blij om te kunnen spelen. Vandaar dat de vrolijke klanken in de stukken van Tea for Two van Vincent Youmans of Come away, sweet love van Thomas Greaves. Kortom: een dubbel gevoel in een dubbel programma. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom in Rumpt.

Dit concert maakt onderdeel uit van de serie HRFSTWND. Sinds 2007 is elke herfst in Oost-Nederland gevuld met prachtige concerten. Onder de noemer ‘grote orkesten, grootse concerten’ speelden orkesten voorheen in de grote theaters van Gelderland en Overijssel. In 2019 blies organisator Musidesk Rijnbrink leven in een kamermuziekvariant van HRFSTWND. Dat wil zeggen dat ensembles met voornamelijk amateurblazers en –slagwerkers van muziekverenigingen intieme concerten geven op mooie en bijzondere plekken. Het Rumpts Kerkje aan de Schuttersteeg 2 is zo'n prachtige plek. Met veel plezier gaan wij hier dan ook spelen,

Vanwege de coronaregels is het helaas alleen maar mogelijk om vooraf kaarten te kopen. Deze kosten € 10 en zijn te koop op de website van HRFSTWND. Mocht het niet mogelijk zijn om fysiek aanwezig te zijn, dan zijn er ook kaarten voor de livestream te koop. Deze kosten € 5 en zijn ook te koop op dezelfde websitehrfstwnd logo 2020 270x480
Oud KatholiekeKerkOp zaterdag 8 september is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag, met als thema "In Europa". Ook deze keer doet Flûtes à Lek er aan mee. In een afwisselend programma gaan ze op reis door Europa: van Spanje naar het Verenigd Koninkrijk en via Italië eindigt de reis in Duitsland. De muzikale reis wordt ook deze keer begeleid door Bert Augustus op orgel en Ger Groothuis op barokcello. Het concert begint om 11.00 uur en de toegang is gratis!
RKKerkMaurikNa een succesvol concert tijdens Open Momumentendag staat het volgende concert weer op de planning: op 14 oktober is Flûtes á Lek te gast in de RK Kerk in Maurik. In een gevarieerd programma komen veel stijlen en veel verschillende componisten aan bod. Van de 17e eeuwse Bach naar de 21e eeuwse Bach-adept Shannon. En van 16e eeuwse ingetogen muziek van Victoria en Guerrero naar de 20e eeuwse swingende muziek van Freedman en Meyers. Maar er komt nog veel meer aan bod, zowel in hoge stemming (sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit) als in lage bezetting (tenor-, bas-, grootbas- en contrabasblokfluit). Het concert begint om 14.00 uur aan de Buitenweg 4 in Maurik.
We ziIngang van theater De Fransche Schooltten nog midden in de repetitieperiode, maar toch laten we iets van ons horen. Op 9 februari staan we in De Schuifdeur van de School: een avondvullend programma in Theater De Fransche School in Culemborg. Het programma is een prachtige afwisseling van allerlei enthousiaste groepen die volstrekt verschillende muziek maken. Een cross-over van leeftijden, genres en publiek. Wij laten drie nieuwe, heel verschillende stukken horen waar we de afgelopen weken hard aan hebben gewerkt. Vanaf 20:00 uur is iedereen van harte welkom! De toegang is gratis, na afloop gaat de hoed rond.