RKKerkMaurikNa een succesvol concert tijdens Open Momumentendag staat het volgende concert weer op de planning: op 14 oktober is Flûtes á Lek te gast in de RK Kerk in Maurik. In een gevarieerd programma komen veel stijlen en veel verschillende componisten aan bod. Van de 17e eeuwse Bach naar de 21e eeuwse Bach-adept Shannon. En van 16e eeuwse ingetogen muziek van Victoria en Guerrero naar de 20e eeuwse swingende muziek van Freedman en Meyers. Maar er komt nog veel meer aan bod, zowel in hoge stemming (sopraan-, alt-, tenor- en basblokfluit) als in lage bezetting (tenor-, bas-, grootbas- en contrabasblokfluit). Het concert begint om 14.00 uur aan de Buitenweg 4 in Maurik.
Oud KatholiekeKerkOp zaterdag 8 september is het weer de jaarlijkse Open Monumentendag, met als thema "In Europa". Ook deze keer doet Flûtes à Lek er aan mee. In een afwisselend programma gaan ze op reis door Europa: van Spanje naar het Verenigd Koninkrijk en via Italië eindigt de reis in Duitsland. De muzikale reis wordt ook deze keer begeleid door Bert Augustus op orgel en Ger Groothuis op barokcello. Het concert begint om 11.00 uur en de toegang is gratis!
barb. 2017 LOGO
Op 2 juni barst in Culemborg het Barbara Festival los: een maand lang staan alle drie de Barbarakerken in Culemborg in het teken van kunst, poëzie, literatuur, muziek, geschiedenis en nog veel meer.  Flûtes à Lek speelt op 22 juni in de Oud-Katholieke Barbarakerk een programma met onder andere muziek van een adept van Bach, Morley en zijn tijdgenoten en swingende ragtimes van Scott Joplin. Muziek om vrolijk van te worden, net zo vrolijk als het voorjaar is. Iedereen is van harte welkom vanaf 20.00 uur in de Oud-Katholieke Barbarakerk, Varkensmarkt 20 in Culemborg. Toegang is gratis, na afloop gaat de hoed rond.
Wij zijn door diverse bezoekers er op gewezen dat de foto's niet meer werken. Op dit moment zijn we er mee bezig, maar een oplossing hebben we helaas niet gevonden. Toch nieuwsgierig naar onze laatste foto's? Kijk dan eens op de Facebook-pagina van Flûtes à Lek.
affiche jubileumconcert flutes a lek 20 mei 2017Geboren aan de Lek: het Culemborgs blokfluitensemble Flûtes à Lek viert in 2017 haar 10-jarig bestaan met een aantal speciale concerten. Om te laten zien dat je met dit instrument echt veel kunt doen, werkt het ensemble graag samen met andere musici. De blokfluitisten gebruiken daarbij een grote variatie aan instrumenten: van de hoge sopraan tot aan de diepe contrabas. Het programma voor 20 mei gaat door de eeuwen en vele muziekstijlen heen. Vanaf 20.00 uur is het dan ook genieten in de Lambertuskerk in Kerk-Avezaath. Het ensemble, vernoemd naar het Franse woord voor blokfluit flûte à bec, speelt onder de vleugels van De Plantage, Centrum voor de Kunsten uit Tiel. Onder inspirerende leiding van Els Althuizen en met als deelnemers Simon Dijk, Mariëlle Jacobi, André Pels, Myrthe Versluijs en Marijke Voogsgeerd.