LuchtfotoKasteelHeeswijkOp 21 februari staat het eerste concert van 2016 op het programma. Samen met vocaal ensemble Xing uit Rosmalen wordt er gespeeld en gezongen in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinter. Het belooft een prachtig programma te worden met werken van o.a. Byrd, Mancini, Elgar en Monteverdi. Maar er komen ook stukken uit IJsland en Negro spirituals voorbij.

Zaterdag 13 februari was de generale repetitie. Een aantal stukken hebben in een eerder programma van Xing en Flûtes à Lek op het programma gestaan. Ondanks dat het meer dan een jaar geleden was dat er samen werd gespeeld, was er direct weer een muzikale klik. Door dirigent Wilmy van den Berg en Els Althuizen werden al snel de puntjes op de i gezet. Na afloop van de gezamenlijke repetitie was er voor Flûtes à Lek nog even tijd om zelf te repeteren. Dit was zeer prettig, aangezien het concert wordt gespeeld met een invaller, Marian den Holder. Voor een impressie van de generale repetitie, zie ons fotoalbum. De foto's zijn gemaakt door Ebeline Cornelius van Xing.

Het concert bestaat uit twee delen, waarvan het eerste deel om 14.15 uur begint en het tweede deel om 15.15 uur. Er wordt gespeeld in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther. De toegang is €10,- voor volwassenen en €6,- voor kinderen, inclusief een bezoek aan het kasteel. Museumjaarkaarthouders hebben gratis toegang, ook tot het concert! Het adres is Kasteel 4.