Flutes a Lek in 2017In september 2006 speelde Flûtes à Lek voor het eerst samen in de huidige samenstelling en in januari 2007 volgde het eerste concert in Culemborg. Nu, 10 jaar later, vele concerten op zeer verschillende podia en diverse opnames verder, is er het jubileumconcert. Dit wordt gehouden op 18 februari 2017 in de voormalige synagoge in Culemborg.

Flutes a Lek 10 jaar geledenDit concert is een aaneenschakeling van de hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar. Het wordt een overzicht van allerlei soorten muziek die gespeeld zijn: van Grieg en Bresgen van langer geleden tot Bach, Mancini en Verdelot die recent op het repertoire staan. En er wordt gespeeld met muzikale vrienden die ons de afgelopen 10 jaar begeleid hebben: Bert Augustus op klavecimbel en Ger Groothuis op barokcello. Met hen komen werken van Schickhardt, Frescobaldi en Scheidt aan bod. Al met al wordt het een zeer afwisselende avond.

Het concert wordt op 18 februari gehouden in de voormalige synagoge, Sint Janskerkhof 1 in Culemborg. Het begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop wordt er met de pet rond gegaan voor een vrijwillige bijdrage.